Składniki na letnie soki - Brzoskwinia

2017-08-31
Składniki na letnie soki - Brzoskwinia
Georgia może i jest znana jako Stan brzoskwiniowy, ale brzoskwinia pochodzi z Chin, w których jest symbolem nieśmiertelności. Nie jest to zaskakujące, gdyż znana jest ze swoich sprzyjających długowieczności właściwości, dzięki wielu potężnym antyoksydantom, witaminom i minerałom, które można znaleźć w tym letnim owocu. Soki są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy kochają smak, ale nie lubią puszku na skórce, dzięki temu bez kłopotu mogą cieszyć się smakiem i wzmacniającymi zdrowie właściwościami.

Najlepsze w parze z

Miętą
Jarmużem

Ciekawostka

Brzoskwinia jest z rodziny różowatych i jest dostępna w dwóch odmianach; podział wprowadzono ze względu na łatwość oddzielenia pestki od miąższu.

Składniki odżywcze

Fenole

W pestkowcach można znaleźć związki fenolowe z właściwościami przeciwzapalnymi i zwalczającymi otyłość, mogą też zmniejszać zły cholesterol (LDL), który powiązany jest z chorobami układu krążenia. Szereg związków fenolowych łączy się synergistycznie, aby zwalczać powiązane z otyłością choroby.

Kwas chlorogenowy

Najmocniejszy antyoksydant w brzoskwiniach, kwas ten aktywnie eliminuje wolne rodniki w organizmie. Zmniejsza efekty starzenia i łagodzi zapalenia, rozjaśniając skórę i oczy.

Alkalia

Roztwory alkaliów w brzoskwiniowym soku pomagają łagodzić problemy trawienne, takie jak nieżyt żołądka, niestrawność, zaparcie i nudności. Właściwości moczopędne i przeczyszczające łagodnie stymulują nerki i pęcherz, i mogą pomagać w rozpuszczaniu kamieni znalezionych w którymkolwiek z tych organów.
Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2017
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel