Przepisy

Przepisy na świeżo wyciskane soki oraz inne dania z wykorzystaniem wolnoobrotowych wyciskarek do soków Hurom.

Składniki na letnie soki - Arbuz
Składniki na letnie soki - ArbuzChociaż ikoniczne czerwono zielone półokręgi naprawdę przywodzą na myśl pikniki na dworze, arbuz wydaje się być stworzony do picia, a nie jedzenia. Wysoka zawartość wody oraz pożywność sprawiają, że jest to naturalny, niskokaloryczny sposób na uzupełnienie braków wody w trakcie gorących miesięcy z aminokwasami i antyoksydantami.
Przeczytaj więcej
Składniki na letnie soki - Brzoskwinia
Składniki na letnie soki - BrzoskwiniaGeorgia może i jest znana jako Stan brzoskwiniowy, ale brzoskwinia pochodzi z Chin, w których jest symbolem nieśmiertelności. Nie jest to zaskakujące, gdyż znana jest ze swoich sprzyjających długowieczności właściwości, dzięki wielu potężnym antyoksydantom, witaminom i minerałom, które można znaleźć w tym letnim owocu. Soki są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy kochają smak, ale nie lubią puszku na skórce, dzięki temu bez kłopotu mogą cieszyć się smakiem i wzmacniającymi zdrowie właściwościami.
Przeczytaj więcej
Składniki na letnie soki - Truskawki
Składniki na letnie soki - TruskawkiUdowodniono, że przypominający serce, ulubiony letni owoc u większości ludzi ma dobry wpływ na układ krwionośny. Te słodkie i kwaskowate owoce to prawdziwa eksplozja smaku oraz składników odżywczych, które zapewnią energię na całe lato.
Przeczytaj więcej
Składniki na letnie soki - Ogórek
Składniki na letnie soki - Ogórek
Latem staramy się pokonać upał, a nic nie ochładza tak, jak ogórek. Dzięki wysokiej zawartości wody, elektrolitów, ogromowi witamin i minerałów, ogórek dodaje przepisom wartości odżywczych, nie kradnąc przy tym przedstawienia. Jego subtelny smak pozwala lśnić innym smakom, co sprawia, że ten niskokaloryczny owoc jest idealnym punktem startowym dla wielu przepisów
na soki ze świeżych, letnich produktów.

Przeczytaj więcej
Składniki na wiosenne soki - Botwinka
Składniki na wiosenne soki - BotwinkaCiesząca się uznaniem Greków i Rzymian ze względu na swoje lecznicze właściwości, boćwina jest warzywem liściastym z chrupiącą łodygą, która wniesie do twojej wiosennej kuchni całą tęczę składników odżywczych. Łodygi mogą być białe, czerwone, żółte lub pomarańczowe, wskazując w ten sposób na różne rodzaje antyoksydacyjnych fitoskładników, które użyczyły im koloru. Dzięki dużej zawartości wapnia, magnezu i witaminy K boćwina jest świetnym wsparciem kości. Tymczasem zawarte w niej witaminy C, E, A, cynk oraz mangan czynią ją potężnym źródłem antyoksydantów z właściwościami przeciwzapalnymi. Niska kaloryczność w połączeniu z wieloma składnikami odżywczymi sprawiają, że jest idealną wiosenną podstawą, gdy organizm pragnie świeżego, lekkiego i energetyzującego jedzenia.
Przeczytaj więcej
Składniki na wiosenne soki - Ananas
Składniki na wiosenne soki - AnanasGdy zaczyna się odwilż, ananas oferuje ożywiający smak cieplejszych dni, które dopiero nadejdą. Świetne źródło witaminy c i manganu, jest też bardzo dobrym źródłem miedzi i dobrym witaminy B1, B6, błonnika, kwasu foliowego i kwasu pantotenowego. Bogaty w aktywujące trawienie enzymy, ananas pomaga ci w szybkim obudzeniu organizmu z zimowego snu. Ożyw swój sok za pomocą ananasa, liści mniszka lekarskiego i pietruszki, aby stworzyć pobudzający trawienie tonik.
Przeczytaj więcej
12
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel